Active Release Techniques: A.R.T.

Active Release Techniques ® er et unikt system for undersøkelse og behandling av bløtvev i hele kroppen (muskler, sener, nerver, leddbånd, bindevev, hinner, kapsler).

Metoden benyttes av fysioterapeuter, kiropraktorer, manuellterapeuter, naprapater og osteopater over hele verden. Undersøkelses- og behandlingssytemet har blitt utviklet, oppgradert og fornyet i løpet av de siste 30 år. Metoden er utviklet av Dr. Mike Leahy fra Colorado Springs, USA. Han har over en periode på 30 år samlet mange av de aller beste klinikere i USA og Canada på tvers, og jobber kontinuerlig med sitt team for å videreutvikle konseptet.

Hver ART® behandling er en kombinasjon av undersøkelse og behandling.

Etter funksjonelle analyser og relevante tester, benytter terapeuten hendene for å evaluere endringer / spenninger i muskulatur, sener, nerver, leddbånd, bindevev, hinner, kapsler. ‘Abnormale’ vev behandles ved å kombinere en spesifikk tensjon samtidig som vevet beveger seg, Behandlingskonseptet handler om å kunne tyde de ulike biomekaniske faktorerene som påvirker kroppens reisverk. Slike analyser og funksjonelle tester indikerer hvilke vev som er under belastning/skadet og hvorfor. Deretter foreslår terapeuten ulike tiltak for vedvaring av resultatet eller eventuelle forbedringspotensialer.

Generelt behandler ART® terapeuten de fleste diagnoser og problemstillinger knyttet til kroppens reisverk.

Fremgangsmåter vil variere da årsakene og mekanismen til mange av symptomsbeskrivelsene er ulike. ART® terapeuten har fordypning i differensiering av bløtvevsskader/mekanismer, og vil derfor være svært konkret i fremgangsmåten i behandlingen. Ingen pasientkasuser er like. Ingen forløp er like. Det er viktig med individuelt tilpassede tiltak for at pasienten eller utøveren skal nå sitt potensial.

Ulike plager Active Release Techniques er effektiv mot:

Nakke og rygg

Hodepine
Svimmelhet
Kjevesmerter
Isjias
Korsryggsmerter
Prolaps
Kroniske / akutte smerter
Nerveklem

Skulder, armer og hender

Utstrålinger
Prikking i fingre
Nummenhet
Musearm
Tennisalbue (lateral epicondyalgia)
Golfalbue (medial epicondyalgia)
Carpal tunnel syndrome
Thoracic outlet syndrome
Impingement syndrome
Smerter I fingerledd
Swimmer’s shoulder

Hofte og bekken

Bekkenløsning/låsning
Piriformissyndrom/isjias
Nedsatt bevegelighet
Hofteleddbøyersyndrom
Rotasjoner og tiltinger av bekken

Lår, legg og føtter

Plantar fascitt
Compartment syndrome
Hælsmerte
Nedsatt kraft/”melkesyrefølelse”
Kramper
Hulfot
Ankelsmerter
Leddbåndskader kne/ankel
Menisk
Knesmerter
Løperkne
Patellofemorale smerter
Achillestilstander
Muskelstrekk
Strekk/ruptur hamstring

(Kilde: ART klinikken)